Salaojien tarkastus ja salaojat kuntoon

Sadevesi ei kuulu talon alle
Salaojien tarkastus ja salaojat kuntoon

Salaojitus on tärkeä osa kodin ja kiinteistön rakenteita, sillä oikein toimivat salaojat auttaa pitämään rakennuksen perustukset kuivina.

Salaojitus pitää sade- ja sulamisvedet kurissa

Salaojitus pitää sadeveden poissa rakennuksen ympäriltä estämällä kosteuden imeytymisen maaperään.

Ilman asianmukaista ja oikein mitoitettua salaojitusjärjestelmää vesi kerääntyy lammikoiksi pihalle ja rakennuksen ympärille. Sieltä se jatkaa tunkeutuen rakennuksen perustuksiin, joka voi aiheuttaa home- ja kosteusvaurioita, jotka puolestaan voivat johtaa vakavampiin ongelmiin, kuten terveyshaittoihin ja rakennuksen rakenteiden nopeaankin heikkenemiseen.

Miksi salaojien kunto kannattaa tarkistaa säännöllisesti?

Huono salaojitus voi aiheuttaa monenlaisia ongelmia, kuten kosteusvaurioita, homeongelmia, sisäilman laadun heikkenemistä, perustusten vaurioita, homeen ja sienen kasvua, ja jopa rakennusten romahtamista.

Salaojituksen kunto kannattaa tarkistaa säännöllisesti, sillä sen toimimattomuus voi ilmetä vasta vuosien kuluttua, jolloin toimimaton tai jopa kokonaan puuttuva salaojitus on saattanut jo ehtiä tehdä tuhojaan - joiden korjaus saattaa olla työlästä ja kallista.

Salaojien kunnon tarkistus: Tärkeä osa ylläpitoa

Salaojituksen kunto voidaan selvittää esimerkiksi kaivamalla ympärillä olevaa maata, tarkastamalla salaojaputket, tarkastuskaivot ja niiden kunto, tutkimalla kosteuden määrää rakennuksen läheisyydessä, ja varmistamalla että salaojitus toimii oikein rankkasateiden ja lumen sulamisen yhteydessä.

Salaojaongelmat huomataan yleensä keväällä lumien sulamisen yhteydessä. Jos kotisi tai kiinteistösi on rakennettu ennen 90-lukua etkä ole varma salaojituksen kunnosta, salaojat kannattaa tarkastaa viipymättä. Jopa 2000-luvulla asennetuissa salaojissa on havaittu puutteita.

Salaoja-ammattilainen auttaa

Salaojituksen tarkastus, salaojien huolto ja salaojaremontti kannattaa aina jättää ammattilaiselle salaojaurakoitsijalle, joka arvioi koko salaojitusjärjestelmän kunnon ja tarvittavat korjaukset tai uusimiset.

Kun pyydät meidä tarkastamaan kodin, kiinteistön tai pihasi salaojituksen kunnon, voit luottaa lähes 20-vuotiseen osaamiseemme niin pienemmistä kuin vaativista salaojaurakoista. Salaojan kunnon tarkastus on ilmainen eikä velvoita sinua mihinkään. Salaojitusten lisäksi teemme tarvittaessa myös laajemmat pihatyöt kodeille ja kiinteistöille.

Salaojien huolto säästää rahaa, vaivaa ja nostaa kotisi tai kiinteistösi arvoa

Soita heti 050 562 5670 tai lähetä viesti tai yhteydenottopyyntö, palaamme pian ja saat takuulla hyvän kohteeseesi parhaiten sopivan tarjouksen! Palvelemme koko Pirkanmaan alueella: Tampere, Nokia, Ylöjärvi, Pirkkala, Lempäälä, Kangasala ja kaikki lähikunnat.

  Salaojien kunnon tarkastus, salaojan tarkastus, salaojien kunto, salaojaurakoitsija, salaojaongelmat, puutteellinen salaojitus, salaojaremontti

Kerromme mielellämme lisää

Ota yhteyttä!